top of page

fre. 12. mai

|

Ytre Enebakk

Yoga og mindfulness i møte med angst

Velkommen til en 3 dagers kurs i yoga, mindfulness og kunst og uttrykksterapi i møte med angst. Vær tidlig ute! Begrenset med plasser!

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Yoga og mindfulness i møte med angst
Yoga og mindfulness i møte med angst

Tid og sted

12. mai 2023, 13:00 – 14. mai 2023, 16:00

Ytre Enebakk, Fjellveien 54, 1914 Ytre Enebakk, Norge

Om arrangementet

Dette kurset er for deg som vil lære mer om hvordan du kan bruke yogaterapi, mindfulness og kunst og uttryksterapi i møte med angst.

Kan ses på som et forkurs til KSM og yogaterapi utdannelsen som starter i august.

Denne helgen jobber vi med compassion, egenomsorg og medfølelse. Vi gjør mindfull yoga med hjerteåpnere.

Forelesningen til Sebastian handler om å bli til i andres blikk, han kommer til å forelese om traumer, hvordan de kan heles gjennom kjærlighet som medisin som også er navnet på hans masteroppgave.

Lærere: Maja Thune og Sebastian Christensen

Maja Thune

Hun startet den Terapeutiske yogalærerutdannelsen i 2016, og har siden ledet den i Oslo, Ålesund og Kristiansand.

Maja er spesialpedagog, kunst- og uttrykksterapeut og yogalærer. Hun har gitt ut tre bøker, og kom i 2016 ut med boken Yoga som terapi sammen med psykiater Gunnar Egeberg. Maja har 15 års klinisk erfaring som psykoterapeut og behandler på poliklinikk.

Hun har grunnlagt bevegelsen "Kjærlighet som medisin", og skriver for tiden på boken «Kjærlighet er medisin.»​

Maja har også lang erfaring som pasient i psykiatrien. Fra hun var 16 til 25 år var hun inn og ut av psykiatriske sykehus. Hun hadde mange diagnoser, og var tungt medisinert. Vendepunktet i livet hennes var gjennom å bli sett som den jenta hun var bakenfor diagnosene. Hun fikk hjelp av terapeuter som hjalp henne til å møte angsten sin framfor å medisinere den.​

Å komme inn i kroppen gjennom pust og yoga ble viktige ingredienser på Majas reise ut av psykiatrien. Kunst og uttrykksterapi hvor hun fikk uttrykke seg gjennom skriving, bevegelse og psykodrama var også viktige verktøy i hennes tilfriskningsprosess.Maja skrev boken " Jeg har en drøm" som skildrer hennes reise som psykiatrisk pasient i 2004.​

Maja bor for tiden i Enebakk hvor hun har skapt sitt paradis inntil skogen med utsikt over det vakre vågvann. Her bor hun med sine to katter Måns og Luna. Hun har også flere tantebarn, og Emil på fem år er en stor del av hverdagen hennes.​Majas store inspirasjonskilder er: Marianne Williamson, Ram Dass, Joe Dispenza og Gangaji.

 Sebastian Christensen 

Sebastian Christensen er sykepleier, har ulike relevante videreutdanninger og master i psykisk helsearbeid med tilknytnings- og utviklingstraumer som sitt hovedfelt. Sebastian har jobbet som høgskolelektor ved høgskolen Innlandet, fakultet for helse og sosialvitenskap og jobber fra november som rådgiver for VAKE, Kirkelig ressurssenter mot seksuelle overgrep. Han har også lang fartstid som artist, musiker, komponist og sanger - og bruker også musikken som et terapeutisk verktøy. 

I tilnærmingen til traumer er han spesielt opptatt av relasjonens betydning og om hva som fordres i møte med den traumeutsatte - av tid, faglig kunnskap og kompetanse, personlige egenskaper, av innsikt, vågemot og evne det «tilstedeværende, kjærlighetsfulle og empatiske nå-øyeblikket som en helende verdi» Dette har han skrevet om i sin masteroppgave «Jakten på kjærligheten - å bli til i den andres blikk». 

En oppgave som nå høster oppmerksomhet. Der belyser han kjærlighetens plass i den terapeutiske relasjonen. Han valgte å skrive oppgaven i en nyere akademisk form; autoetnografisk metode, der han benytter sine «ulike stemmer» inn i oppgaven; den overgreps- og traumeutsatte (gjennom narrativer han forteller om), pasienten, studenten, profesjonsutøvern, forskeren og også den musiske stemmen). Oppgavens drøfting gjøres i samarbeid med hans tidligere traumebehandler, hvor de gjennom samtaler søkte å besvare hva kjærlighet er og hvordan den kan forstås i en pasient- og behandlerrelasjon i møte med den som har kjærlighetssvik, tilknytnings- og prelasjonsbrister med seg i bagasjen. Så også i møtene med behandlere. Masteren er tilgjengelig i Høgskolens elektroniske vitenarkiv Brage. Lenken til denne finner du her: https://hdl.handle.net/11250/27889 

Tider:

Fredag: 13:00 - 19:00

Lørdag: 10:00 - 17:00

Søndag: 10:00 - 16:00

Inkludert i prisen:

Kaffe, te, snacks.

Ikke inkludert:

Overnatting, mat.

Pris:

Super early bird:

kr. 2.400,-

Påmelding innen 01.april

Early bird:

kr.2.900,-

Påmelding innen 01.mai

Ordinærpris:

kr.3.333,-

Ved påmelding etter 01. mai

Bindende påmelding!

Ved avmelding før 15. april beholdes et administrasjonshonorar på kr.700,- . Ingen refusjon ved avmelding etter 15. april. 

Billetter

 • Super early bird

  Ved påmelding før 01.april

  kr 2 400,00
  Salget ble avsluttet
 • Early bird

  Ved påmelding innen 01. mai

  kr 2 900,00
  Salget ble avsluttet
 • Ordinær pris

  Ved påmelding etter 01. mai

  kr 3 333,00
  Salget ble avsluttet

Total

kr 0,00

Dele dette arrangementet

bottom of page